Στην Εύβοια

Επιλέξτε σπίτι στην Εύβοια. Μια επένδυση… όνειρο!

Villa 198 τ.μ. στο Λυκόρεμα, Μαρμάρι (10D)

Μία Villa 197,80 τ.μ., καταπληκτικού σχεδιασμού και υπέροχης αισθητικής, πάνω στη θάλασσα, σε οικόπεδο 4.000…

Περισσότερα

Για ποιο λόγο να αγοράσω εκεί; Επένδυση;

Η περιοχή της Νότιας Εύβοιας πέρα απο έναν θαυμάσιο τόπο, για την απόκτηση της εξοχικής σας κατοικίας, μπορει να αποτελεί και μια ιδανική μόνιμη κατοικία για το μέλλον, μιας και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής απο όλες τις σύγχρονες ανέσεις της Αθήνας, ενώ η ζωή στην εξοχή συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό όλο το χρόνο.

Παράλληλα, η απόκτηση   εξοχικής ή δεύτερης κατοικίας, είναι μια ασφαλής επενδυτική ευκαιρία για το μέλλον, καθώς η περιοχή ξεκίνησε πρόσφατα να αναπτύσεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον πελατών προς αυτήν, απο διάφορα μέρη του κόσμου, είναι μεγάλο.

Είναι μια ασφαλής επιλογή.

Σε 50 λεπτά από τη Ραφήνα…

… ή δυόμισι ώρες οδικώς από την Αθήνα μέσω Χαλκίδας, ξανοίγεται μπροστά σας μια παρθένα έκταση 60 στρεμμάτων, που ξεκινά από τη θάλασσα. Τώρα, μπορείτε να αποκτήσετε τη μονοκατοικία των ονείρων σας σε ένα νέο οικισμό υψηλής αισθητικής. Ανακαλύψτε το «Λυκόρεμα» στο Μαρμάρι Ευβοίας, μόλις 5 χιλιόμετρα από την Κάρυστο.

Μια εκδρομή… τρόπος ζωής!

Συνδυάστε μια εκδρομή στο Μαρμάρι και την Κάρυστο με μια επίσκεψη στο αυριανό σπίτι σας. Η πρότασή μας: Ό,τι σας δίνει χαρά, κάντε το τρόπο ζωής. «Μένεις στην Αθήνα… Ζεις στο Μαρμάρι!»

Διεκδικήστε τη θέα που ενέπνευσε τον ζωγράφο Πικάσο…

… σε κάθε μία από τις παραθαλάσσιες μονοκατοικίες που προσφέρει σήμερα η GreekDreams στο «Λυκόρεμα». Κάθε ανεξάρτητη κατοικία, βίλα ή μεζονέτα, 50 τ.μ. έως 290 τ.μ., ξεχωρίζει για τη δική της μοναδική αισθητική, με την υπογραφή της Αρχιτέκτονος-Μηχανικού Τζίνας Σταυράκη.

Eλάτε να σχεδιάσουμε το δικό σας εξοχικό πλάι στο κύμα…

… τις ιδιαίτερες επιθυμίες σας (ιδιωτική πισίνα, προβλήτα, κ.λπ.), συνδυάζοντας επίσης την εφαρμογή του συστήματος »έξυπνο σπίτι», στο δικό σας «όνειρο» που φτάνει μέχρι την καθαρή θάλασσα σ’ αυτό το κομμάτι του Νότιου Ευβοϊκού.

Πληροφορίες για τη Νότια Εύβοια

Ιστορία – Παράδοση
Ο οικισμός υπήρχε και στα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας και στους τουρκικούς φορολογικούς καταλόγους φερόταν να έχει 20 σπίτια το 1474 λαι 64 σπίτια το 1506.
Στη μικρή χερσόνησό του έγιναν πολλές μικροσυμπλοκές κατά την επανάσταση του 1821, χρησιμοποιήθηκε σαν βάση εξόρμησης των Ελλήνων κατά των Τούρκων της Καρύστου.
Το Νοέμβριο του 1823 αποβιβάστηκε στα παράλια του Λυκορέματος ο Νικόλαος Κριεζώτης με 300 στρατιώτες. Έχοντας σαν βάση τον οικισμό βάδισε κατά του καταργημένου οικισμού Καραίων στο Κατσαρώνι και του οικισμού Στουπαίων. Τον Μάρτιο του 1824 επιχείρησε νέα εκστρατεία κατά της Καρύστου. Στρατοπέδευσε στην περιοχή, έχοντας τον στόλο ως στήριγμα και ανήγειρε οχυρώματα στη θέση Κεφάλας, όπου και ταμπουρώθηκε. Βλέποντας το μάταιο της επιχείρησης απέπλευσε στην Αττική.
Στο Λυκόρεμα οχυρώθηκε και ο Φαβιέρος το Μάρτιο του 1826 μετά την αποτυχία της πολιορκίας της Καρύστου. Πολιορκήθηκε στενά από ξηρά από 3.000 Τούρκους πεζούς και ιππείς, ενώ από τη θάλασσα τον έκλεισαν 20 μικρά πλοιάρια, που είχαν πλεύσει από την Χαλκίδα. Η καταστροφή ή η αιχμαλωσία του Φαβιέρου ήταν βέβαιη. Για καλή τύχη, επέστρεψαν από την άκαρπη εκστρατεία του Λιβάνου ο Νικόλαος Κριεζώτης και ο Βάσσος Μαυροβουνιώτης και από την Ύδρα έφθασε ο Αλεξ. Κριεζώτης. Ο τελευταίος, βλέποντας τον άμεσο κίνδυνο άρχισε τον κανονιοβολισμό κατά των Τούρκικων θέσεων. Ο Φαβιέρος επιβιβάστηκε τη νύχτα στα πλοία και σώθηκε με τον εξαντλημένο και πεινασμένο στρατό του.

Το Μαρμάρι έχει 1.000 κατοίκους περίπου, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και απέχει 120 χλμ. από τη Xαλκίδα. Πήρε το όνομά του από τα λατομεία μαρμάρου, που υπάρχουν εκεί από πολύ παλιά, με θαυμάσιες παραλίες, όπου προσφέρεται φρέσκο ψάρι. Aπέναντι βρίσκεται το σύμπλεγμα των νησιών Πεταλιοί.Με πρωτεύουσα την Κάρυστο, το νότιο αυτό τμήμα της Εύβοιας, μοιάζει να συναγωνίζεται σε ομορφιά τα νησιά του Αιγαίου, όπου γραφικά χωριά πνιγμένα στο πράσινο, αφήνουν χώρο διακριτικά σε μικρά και μεγάλα φαράγγια, που καταλήγουν σε αμμουδερές παραλίες. Η νότια Εύβοια κρύβει μοναδικά τοπία απίστευτης ομορφιάς. Εξερευνείστε την. Η επιλογή του ferry boat από τη Ραφήνα μέχρι το Μαρμάρι είναι ιδανικότερη για να φτάσετε στην καρδιά της Νότιας Ευβοίας και να εξερευνήσετε γραφικά χωριά και παραλίες.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Μαρμαρίου ανήκουν και τα νησιά Πεταλιοί. Μία συστάδα εννέα μικρών νησιών που εκτείνονται μεταξύ Καλής Ακτής(Λάφια) και Λευκής Ακτής(Παξιμάδα), όπου σχηματίζουν το μικρό όρμο του Μαρμαρίου. Ο οικισμός Παναγία βρίσκεται στην Μεγαλόνησο Πεταλιών.
Οι Πεταλιοί μαγεύουν με την πολυχρωμία των βράχων που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του νότιου Ευβοϊκού κόλπου. Σχηματίστηκαν από την καταβύθιση της ενδιάμεσης ξηράς και από την διάβρωση των κυμάτων της Θάλασσας

Ιστορία – Παράδοση
Στα χρόνια της τουρκοκρατίας τα νησάκια ήταν τσιφλίκι του Ομέρ μπέη του Καρυστινλή, αποκτήθηκαν μετά από δωρεά του Τούρκου αρχιναυάρχου Τοπάλ πασά. Μετά την αποχώρησή του από την Εύβοια το 1833, ο Ομέρ τα πούλησε στον Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο, γενικό πρόξενο της Ρωσίας στην Ελλάδα. Ο τελευταίος τα μεταπούλησε στις οικογένειες Αλέξ. και Λέοντα Σινιάβη, Ρώσους από την Πετρούπολη. Το 1871 πουλήθηκαν στο βασιλιά Γεώργιο Α΄. Ο βασιλιάς τα κληροδότησε στον γιό του. Ο διάδοχος Γεώργιος, το 1915 τα πούλησε στον εφοπλιστή Μαρή Εμπειρίκο, στους κληρονόμους του οποίου ανήκουν μέχρι σήμερα.
Την περίοδο της τουρκοκρατίας, στους Πεταλιούς, σύμφωνα με την παράδοση, ξεχειμώνιαζε το χαρέμι του πασά της Καρύστου.
Διατήρησαν διαμέσου των αιώνων το αρχαίο τους όνομα, που το πήραν από το μεγαλύτερο νησί «Πεταλία» ή «Πεταλιοί».
Στην αρχαία επόχη υπήρχε μεγάλος οικισμός στη Μεγαλόνησο και στο Χερσονήσι, όπου βρέθηκαν ερείπια κτισμάτων. Από τα κτίσματα που υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας φαίνεται ότι τα δυό μεγάλα νησιά συνδέονταν κατά την αρχαιότητα μεταξύ τους.

Η Καραϊβική μόλις μία ώρα από την Αθήνα

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βρίσκεται η πρωτεύουσα της Νότιας Εύβοιας. Η Κάρυστος έχει 5.000 κατοίκους περίπου, βρίσκεται στο Νότιο τμήμα του νησιού και απέχει 130 χλμ. από τη Xαλκίδα. Eδώ βρισκόταν η αρχαία πόλη των Δρυόπων. Σήμερα σώζονται ερείπια βυζαντινών εκκλησιών και μεσαιωνικό κάστρο στην Παλιόχωρα.
Απο τα πιό όμορφα μέρη για να επισκεφτεί κάποιος στην Κάρυστο είναι, το ¨Mπούρτζι¨ στην παραλία, ο ναός του Hφαίστου στο κέντρο της πόλης, η αρχαία Γεραιστό, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, κοντά στο χωριό Πλατανιστός, το Aρχαιολογικό Mουσείο στο Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα, με ενδιαφέρουσες επιγραφές, αρχιτεκτονικά μέλη από ναούς και κεραμικά Eλληνιστικής Περιόδου.
Επίσης μπορεί να επισκεφτεί κάποιος, τους τεράστιους μονολιθικούς κίονες, κυρίως Pωμαϊκών χρόνων πάνω από τους Mύλους, κοντά στα αρχαία λατομεία μαρμάρου. Tο μάρμαρο εξαγόταν από την Kάρυστο και έφτανε μέχρι τη Pώμη και την Kύπρο.

Τι μπορώ να δω σε… απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο

Σπηλιά Αγίας Τριάδας
Βρίσκεται στον οικισμό Γραμπιάς του δήμου Καρύστου. Η σπηλιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Στο εσωτερικό της κυλάει ποτάμι, πράγμα που το χειμώνα την καταστεί αδιάβατη. Για τη σπηλιά υπάρχουν αρκετές ιστορίες που έχουν σχέση με το που καταλήγει.

Φαράγγι Δημοσάρη
Ξεκινά από την επιβλητική κορυφή του Γιούδα του όρους Όχη και μετά από 10 χλμ. τερματίζει στην παραλία του οικισμού Καλλιανού του δήμου Μαρμαρίου στο Αιγαίο πέλαγος. Ενα παραδοσιακό μονοπάτι, διασχίζει το φαράγγι. Περνάει μέσα από τον οικισμό Λενωσαίοι του δήμου Μαρμαρίου και δίπλα από ένα ποτάμι που σκιάζεται από δάση με πλατάνια, αριές και καστανιές. Το λιθόστρωτο μονοπάτι και τα λείψανα του καλντεριμιού είναι μεσαιωνικά ή και παλιότερα.

Φαράγγι Αγίου Δημητρίου
Είναι ένα εντυπωσιακό ασβεστολιθικό φαράγγι με βραχώδεις ορθοπλαγιές στην περιοχή της Όχης. Το φαράγγι διασχίζει ένας νέος δρόμος, που οδηγεί από τον οικισμό Αγιος Δημήτριος προς τον οικισμό Καλλιανό, του δήμου Μαρμαρίου και την περιοχή του Καβοντόρο.

Τι μπορώ να δω σε… σε απόσταση 60 λεπτών με το αυτοκίνητο

Νέα Στύρα
Έχουν 800 κατοίκους περίπου, βρίσκονται στα νοτιοδυτικά του νησιού και απέχουν 96 χλμ. από τη Xαλκίδα. Eίναι το όνομα της ομηρικής πόλης, που τα ερείπιά της βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. H παραλία βρίσκεται στα Nέα Στύρα, με τον ομώνυμο οικισμό, μια περιοχή που αναπτύσσεται συνεχώς. Συνδέεται καθημερινά με την Άγια Mαρίνα Aττικής με ferryboat. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχει εδώ μια ωραία διαδρομή 3 περίπου χιλιομέτρων, στο Φαράγγι του Xάρακα.

Κύμη
Ή αλλιώς, μπαλκόνι του Αιγαίου. Είναι περίεργο πώς τα κλισέ κολλάνε πάντα στα μέρη εκείνα τα οποία θα αδικήσουν περισσότερο. Ιδιαίτερη, καλοδιατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, νησιώτικη αύρα με ένα μοναδικό, δικό της άρωμα χαρακτηρίζουν μία από τις δημοφιλέστερες πόλεις της Εύβοιας. Στις ατελείωτες βόλτες στα δρομάκια της, θα κάνετε μια στάση για να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του, την Παναγία Λιαουτσιάνισσα, το εσωτερικό της οποίας φιλοτέχνησε ο Ιωάννης Χαλεπάς και, λίγο έξω από την Κύμη, το μεσαιωνικό κάστρο του Αγίου Γεωργίου.