Τα πρώτα βήματα

Ξενάγηση

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας, για κάποιο συγκεκριμένο ακίνητο ή για την περιοχή γενικότερα, έμπειρος συνεργάτης μας, έρχεται σε μια πρώτη επαφή μαζί του για να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες του και να του δώσει όλες τις συμπληρωματικές πληροφορίες που χρειάζεται. Αφού καταλήξουν σε κάποιες επιλογές που τον ενδιαφέρουν, θα κλειστεί ένα ραντεβού για να δει το/τα ακίνητο/τα της επιλογής του. Θα τον περιμένει συνεργάτης μας, στο αεροδρόμιο των Αθηνών (Ελ.Βενιζέλος) ή των Χανίων και θα είναι κανονισμένη και η φιλοξενία του σε παραδοσιακή κατοικία στην ευρύτερη περιοχή που τον ενδιαφέρει. Έτσι θα διαμορφώσει κανείς μια πρώτη ιδέα από το μαγευτικό τοπίο, την υπέροχη θέα, την ιδανική τοποθεσία των ακινήτων μας αλλά και την ποιότητα της ζωής στην Κρήτη ή στην Εύβοια από πρώτο χέρι. Εφόσον αποφασίσει να προχωρήσει στην αγορά της δικής του ιδιοκτησίας, τότε ο συνεργάτης μας θα είναι δίπλα στον πελάτη σε όλη την διαδικασία και θα τον βοηθήσει να επιλέξει όλα τα υλικά που θα τοποθετήσει στο σπίτι του (πλακάκια, είδη υγιεινής, ντουλάπες, χρώματα, αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί), μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προτεινόμενων δειγμάτων.

Τα πρώτα βήματα

Στη συνέχεια θα τον συνοδεύσει στον δικό του πληρεξούσιο δικηγόρο, ή σε περίπτωση που δεν έχει θα του προτείνει αρκετούς τοπικούς δικηγόρους που μιλούν τη γλώσσα του και γνωρίζουν την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο δικηγόρος είναι αυτός που θα αναλάβει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα, και αυτός που θα αντιπροσωπεύει τον πελάτη, χωρίς να χρειάζεται η φυσική του παρουσία, σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής της ιδιοκτησίας του. Αυτό που θα χρειαστεί αμέσως μετά είναι, να αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), απο την αρμόδια προς τούτο δημόσια υπηρεσία. Για κατοίκους της ευρωπαϊκής Ένωσης το μόνο που απαιτείται είναι το διαβατήριο τους και γίνεται στην τοπική εφορία. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη απόδοση ΑΦΜ είναι τα παρακάτω :

  • Φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου
  • Υποβολή δήλωσης Μ1 (δίδεται επιτόπου απο την αρμόδια Υπηρεσία)

Κατόπιν θα χρειαστεί να ανοιχτεί ένας λογαριασμός τραπέζης σε τοπική τράπεζα για να μεταφέρονται τα χρήματα για την αποπληρωμή της ιδιοκτησίας. Ενδεικτικά και αναλόγως την τράπεζα, απαιτούνται:

  • Το ΑΦΜ (ελληνικό)
  • Εκκαθαριστικό εφορίας της χώρας που κατοικεί μόνιμα
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, ότι δεν εργάζεται στην Ελλάδα ή πιστοποιητικό μισθοδοσίας της χώρας όπου εργάζεται μόνιμα
  • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας απο επίσημο φορέα της χώρας
  • Αριθμός τηλεφωνικής επικοινωνίας
  • Κατάθεση 300€, ως αρχική κατάθεση